Despotien har ersatt demokratien

Samarbetade tyska underrättelsetjänster med Correctiv-journalister för att smutskasta Alternative für Deutschland och uppvigla till den nuvarande protestvågen »mot högern«?

Thomas Haldenwang, chef för Federala myndigheten för författningsskydd.

Översättning av en artikel av Eugyppius. Aktualisering 16 april: Temat följs upp i en ny artikel.

Det är helg och anti-AfD-protesterna har börjat igen. Kanske är syftet att befordra dem till en halvpermanent ritual, som de veckovisa Fridays for Future-marscherna för att rädda klimatet tvåtusennitton. Detta skulle vara rimligt: Klimataktivisterna verkar tappa fart, med Letzte Generation i oordning och Greta Thunberg som fortsätter sin övergång till pro-palestinsk aktivism. Klimatförändringarna är inte längre en tillväxtindustri, och den permanenta vänsterprotesten måste nu taga upp nya temata.

Under tiden lär vi oss mer om den mycket misstänkta Correctiv-exposén om »Den hemliga planen mot Tyskland« som satte igång allt detta. Sam­man­fat­t­nings­vis: Den 25 november deltog två dussin personer i ett privat politiskt möte för att diskutera massmigration på ett hotell i Potsdam; deltagarna inkluderade flera AfD- och CDU-politiker. Vid mötet höll den österrikiska identitära aktivisten Martin Sellner ett föredrag baserat på sin senaste bok om sin vision för »remigration«. [Hr Sellner har sedermera belags med inreseförbud till Tyskland av den tyska polisen.] En hemlig »journalist« bokade [enligt exposén] ett rum på hotellet för att spionera på deltagarna, medan Correctiv-agenter satte upp hemliga kameror för att taga bilder genom fönstren. Allt detta kulminerade i en djupt ohederlig undersökande artikel som framställde det blygsamma evenemanget [Det kriminella består alltså i att alls lyssna på avvikande åsikter, inte nödvändigtvis i att hysa dem. Den kollektiva externaliserade fantasien måste till varje pris skyddas, eftersom den är chanslös gentemot sanning och verklighet.] som en Neo-Wannsee-konferens. Pressen förstärkte denna löjliga historia i veckor, förbundskansler Olaf Scholz uppmanade till landsomfattande protester »mot högern« och de etablerade partierna tillsammans med många av deras anslutna organisationer har ivrigt sponsrat demonstrationerna ända sedan dess. [som vi redan har sett har demonstrationernas omfattning blåsts upp med hjälp av betalda statister och rena lögner]

Redan från början var allt detta mycket misstänkt, framför allt eftersom Correctiv inte är ett vanligt journalistiskt företag. De är en skum ideell organisation som grundades tvåtusenfjorton och som finansieras av ett stort antal enntiteter med kopplingar till det vänsterinriktade politiska etablissemanget, varav vissa kanaliserar skattebetalarnas pengar till dess kassakistor. Till det kommer den mycket bekväma tidpunkten: Nyheten släpptes precis när koalitionsregeringen stod inför sin senaste politiska kris i form av böndernas protest.

Var det hela iscensatt av statliga aktörer för att få bort bönderna från rubrikerna och flytta diskussionen till mer lättillgängliga ämnen? Svaret verkar vara: högst sannolikt. Som Tichys Einblick rapporterar har ordföranden för Federala myndigheten för författningsskydd (BfV), Thomas Haldenwang, gjort några mycket märkliga uttalanden till pressen. I tisdags träffade han vänligt sinnade journalister för att uttrycka hur glad han var »över engagemanget hos de medborgare som demonstrerar mot den fara som Alternative für Deutschland utgör«. Han sade också att hans myndighet »hade varit väl medveten om att deltagarna planerade att träffas på hotellet i Potsdam« flera veckor i förväg. »Vi känner dem alla«, sade han. [Det är alltså denna myndighet som Hans-Georg Maaßen tidigare var chef för.]

Man måste komma ihåg att BfV inte är vilken myndighet som helst, utan en inhemsk underrättelsetjänst som för närvarande spionerar på AfD som misstänkta »högerextremister«. Det är mycket svårt att acceptera att BfV och Correctiv bara råkade få ett oberoende intresse för samma Potsdam-möte. Correctivs journalister hade ingen tillgång till förhandlingarna, men i sin artikel kan de citera deltagarna direkt, och detta flera gånger. Trots Correctivs jublande rapportering om sina superhemliga metoder vill man inte säga exakt hur man kom över dessa citat. Spelade BfV in evenemanget och lämnade utskrifter till Correctiv? Det finns rykten om att en bugg hittades gömd i en väggklocka i mötesrummet.

Den konservativaste teorin om dessa händelser skulle vara följande: Haldenwang är medlem i CDU, det parti för vilket AfD utgör det största hotet. Det ökande stödet för AfD har berövat CDU och CSU chansen att draga nytta av den nuvarande regeringens usla prestationer och kommer i stället att tvinga dem att ingå i stigande grad impopulära koalitioner med vänstern för att upprätthålla sin cordon sanitaire mot dessa påstådda »högerextremister«. Detta skulle kunna vara en anledning till att hr Haldenwang (en dag efter Correctiv-artikeln) krävde att »samhällets centrum, den tysta majoriteten i detta land, vaknar upp och slutligen tager en tydlig ställning mot extremism«. Han samarbetade med Correctiv för att väcka denna »tysta majoritet« och få ut denna ohederliga rapport om den »hemliga planen mot Tyskland« i pressen.


Vi noterar två fräcka diametrallögner: För det första: Den tysta majoriteten är ju alltid en opposition i en fallerande demokrati, där åtgärder utförs utan faktisk majoritet. För det andra: Åtgärderna i fråga syftar uttryckligen och öppet till att avskaffa Tyskland.


För att dölja sin hemliga om officiella källa, gick Correctiv till längder av utstuderade lögner för att iscensätta och dokumentera sin egen övervakning. När historien kom ut föll alla in i sina förväntade roller: de regeringsvänliga medierna, som har kört desperata historier till försvar för Scholz’ clownbil i månader nu, Scholz’ clownbil själv och naturligtvis alla deras medarbetare i vänsterorienterade maktkorruptionsorganisationer (NGO:er) och aktivistnätverk.

En clownbil är rekvisita i ett vanligt cirkusclownnummer, där ett stort antal clowner kommer ut ur en liten bil.

Oavsett detaljerna kunde det inte vara tydligare att det hela är en iscensatt politisk fars, där »demonstranter« organiserade av de stora partierna och deras medlemsförbund går ut på gatorna för en sak som officiella kanaler har presenterat för dem, för att kräva exakt de saker som regimen i förväg har bestämt sig för att göra. I den meningen skiljer den sig inte mycket från klimataktivismen, gayaktivismen och transgenderaktivismen som föregick den; den enda nyheten är den uttalade inriktningen på den politiska oppositionen.


43 responses to “Despotien har ersatt demokratien”

  1. Så här skriver Martin Sellner själv om saken:

    Vortragsabend: Geheimplan Remigration?
    Wir klären auf!

    Liebe Patrioten, liebe Unterstützer,

    Das sogenannte “Geheimtreffen” von Potsdam ist in aller Munde.

    Das staatlich-finanzierte & linksextreme Recherchenetzwerk “Correctiv” versuchte gemeinsam mit der vermeintlichen Naturschutzorganisation Greenpeace, in einer inszenierten und fehlgeschlagenen Hetzkampagne gegen die AfD und das patriotische Vorfeld zu wettern. Mit geheimdienstlichen Methoden verwandelte man eine Buchvorstellung von Martin Sellners Werk “Regime Change von Rechts” im Rahmen eines privaten Treffens in eine heuchlerische Lügenkampagne.

    Doch die Kampagne ging nach hinten los! Solidarität mit Sellner aus dem gesamten rechten Lager und eine nie zuvor dagewesene Verbreitung & Diskussion über die Forderung von Remigration, in & über den deutschsprachigen Raum hinaus, war die direkte Folge.

    Selbst der Mainstream griff den Begriff auf. Die NZZ schrieb etwa “Remigration? Ja, aber richtig”. Mitte-rechts-Parteien übernehmen die Forderung nach Remigration teilweise inhaltlich.

    Aufgrund dieses Erfolges und der dringenden Fortführung und Vertiefung über die Notwendigkeit von Remigration hält Martin Sellner mit anderen Aktivisten einen Vortrag mit anschließender Diskussionsrunde.

    Like

  2. Jag tror att det är mycket vi inte förstår, och orsaken är den fundamentala idioti som är så utbredd. De inbillar sig saker, pratar med varandra och kan fastställa precis vad som helst som sin kollektiva externaliserade fantasi.

    Like

    • Eller också är vi idioterna. Jag tror likväl inte, hur sympatisk han än förefaller att vara i sin inställning till kommunismen, att Milei kommer att lyckas. Hans libertarianska ansats är falsk. Kanske är han bara ute efter att kolonisera Argentina till det internationella finanskapitalet?

      Like

    • Ge gärna exempel på sådana fantasier Larry. Sedan kan vi felsöka det i referensen öka org.
      Minns du sådana ekonomiska förutspåelser från 50 talet om produkter och mättade marknader och liknande. Nu vet vi att det är helt obsolet, org gör vad som helst för att fortleva och marknader blir i princip inte mättade utan org skapar vad som krävs för att kunna fortsätta. Har man väl fått igång ämnesomsättningen i en org så går det inte att stänga av den sen. Kuggarna i maskineriet gör vad som krävs, och sedan blir allt annat underordnat. Resultatet för den lilla människan blir att ta stryket av org’s banala ondska. Krig är det mest instruktiva i hur resultatet och prioriteringarna ser ut.

      Like

      • Angående höga managers kollektiva externaliserade fantasier: Jag har fått intrycket att de faktiskt tror att de verkar i en marknadsekonomi och de är marknadsekonomiens främsta förespråkare. Ju korruptare de verkar, desto mer slår de sig för bröstet och säger “sådan är kapitalismen”. De vet inte ens att begreppet “kapitalism” är ett marxistiskt instrument.

        Milei har läst och förstått Murray Rothbard. Det är något helt annat. Men det betyder ju inte att han inte är eller kommer att bli korrupt.

        Like

  3. En hörde just under lunchen om elever som har rast vid olika tidpunkter, för annars bråkar de… Undrar hur god studiero det är när de under lektionerna sitter tillsammans… Individuell studieplan, eller vad det kallas… En påpekade försynt att något gått snett, kanske med disciplinen och vuxenvärlden…
    /Tomma “Dumma” Intet

    Like

  4. En annan grej när jag ändå håller på och tjatar: US är ju missnöjd med att tex tysk industri tycks plockas över till USA vad han tycker det verkar. Men är det inte ganska givet att allt hamnar i “Rom” till sist hur man än vrider och vänder på det?? Typ, Tyskland samlar upp den svenska ind. som sedan åker vidare vad det lider till själva huvudmagneten med den kraftigaste pengaproduktionen??
    Vi vill inte att det ska vara så, men det är så maskinen funkar iallafall??

    /Åsa-Nisse

    Like

    • “Men är det inte ganska givet att allt hamnar i “Rom” till sist hur man än vrider och vänder på det??”

      Om man är en koloni i ett imperium, så är en sådan utveckling mycket sannolik. Men annars finns det inget oundvikligt över det. T.ex lyckades USA bra med att bygga upp sin egen ekonomi och industri under en period när flera stater i Europa var mycket starkare.

      Ryssland är nu ett modernt exempel på exakt samma fenomen, dvs. det pågår en väldigt snabb och omfattande återindustrialisering i det landet. Det verkar ganska möjligt att en vanlig ryss snart kommer att ha bättre levnadsstandard än en vanlig tysk.

      Man kan lägga till att USA just kom ut med restriktioner för framtida LNG export. Detta kommer att sätta ytterligare tryck på tung industri i Europa att flytta.

      Liked by 1 person

      • Hmm, kan du redigera dina egna kommentarer…🥸

        Men ingen kunde nå USA efter de lyckats bryta sig loss från Britterna. Och Ryssland nu ligger utanför Väst imp.

        /Enkelhuvudet😍👍

        Like

        • “Hmm, kan du redigera dina egna kommentarer…”

          Vad menar du med det? Att jag skriver slarvigt? Eller motsäger saker jag tidigare har hävdat? Eller vad?

          Like

        • Fast nu blir jag mycket förvirrad. Larry, jag har sett två versioner av US kommentar! Först denna, sedan en annan bättre, sedan återigen denna som är lika slarvig som mina egna. Vad är detta?? Simulation glitch?

          Like

          • “Fast nu blir jag mycket förvirrad. Larry, jag har sett två versioner av US kommentar! Först denna, sedan en annan bättre, sedan återigen denna som är lika slarvig som mina egna. ”

            Vad i hela h-vete!!!!!

            Kopiera den kommentar du ser och posta den.

            Like

            • Jag fick se en totalkvaddad variant av min egen kommentar sedan. Det måste vara nån jävla AI skit som pajat ihop. Inget annat kan skriva om nåt så snabbt.

              Den ena kommentaren US var ful och svårbegriplig den andra snygg och klar. Jag tyckte det var olikt dig att skriva fult.
              Man skulle använda fria system istället på nåt vis, det här är bara skit. Det kommer bara bli värre med sjukligheter. Det ska vara primitivt och gjort för människor. Larry du hade ju nån gammal möjlighet du nämnde förr.?

              Like

              • “Det måste vara nån jävla AI skit som pajat ihop.”

                Kanske det. Men vad det än är, kan vi inte ha en debatt där man löper risken att ens kommentarer blir slumpmässigt ändrade.

                Det verkar också vara så att olika personer ser olika versioner av samma kommentar, för jag har inte sett några ändringar i det jag har skrivit.

                Har det kanske har varit så även tidigare? Dvs. vi ser inte samma kommentarer. Och eftersom Larry inte vet varför det är så här, måste man räkna med att det kan fortsätta.

                Like

              • Ja US det var inte bara några bokstäver saknades, de var kraftigt ändrade. Att det ens kan hända är ett varningstecken man borde ta på alvar och ta som anledning att förändra nåt av. Jag ringde UH och han hade varit med om nåt liknande.

                Like

              • “Att det ens kan hända är ett varningstecken man borde ta på alvar”

                JA!! Det här går inte.

                ” Jag ringde UH och han hade varit med om nåt liknande.”

                När? Nyligen? För länge sen?

                Like

  5. Modernity news:

    When a top Israeli government member was challenged by a news anchor on his plan to “ethnically cleanse” Palestinians by sending them to western countries as refugees, he responded by accusing the host of anti-Semitism.

    Like

      • “Haha, helt skamlös.”

        Det verkar vara normalt i den gruppen. Kolla på den video jag postade i går. Hela är sevärd, men det relevanta för just denna aspekt börjar efter 1 timme och 5 minuter.

        Helt otroligt skamlösa lögner, hela tiden.

        Liked by 1 person

          • “Eller som det heter på jobbet: social kompetens.”

            Jag ser inte det som samma sak. Social kompetens är att kunna spela med och ge läpparnas bekännelse till vad som än råkar vara den rådande paradigmen.

            Det dessa judar sysslar med är något helt annat. De ljuger medvetet och grovt, om det absolut mest allvarliga saker man kan tänka sig.

            Att sätta en rengbågsflagga i sitt kontor är en feg anpassning till rådande normer, som kan sägas tyda på social kompetens. Att mörda tusentals och sen bara blåljuga om detta utan skam är något helt annat.

            Liked by 1 person

      • Fast han var ju goood också..🙂 Godheten själv, uttryckt av sig själv.😁 Där fick vi lära oss en hel del kan man säga.👍
        🇸🇪🇸🇪🇸🇪

        Like

  6. Äntligen hemkommen, efter ett stenhårt dagsverke i gruvan. En passade på att köpa israeliska avokadofrukter i livsmedelsbutiken på vägen hem, som hämnd för den antisemitiska opinionen som numera råder i massmedierna och politiken.

    Like

Leave a comment



Design a site like this with WordPress.com
Get started