Sodom och Gomorra påtvingas medborgarna av förment representativa regeringar

Den västerländska civilisationens kollaps och dess ersättning med woke-satanism har gått så snabbt att inte ens jag, som förväntade mig det, kan hålla jämna steg med det.

Översättning av en artikel av Paul Craig Roberts.

Stephen Karganovic skriver i Global Research och uppmärksammar oss på fem av de många galna woke-reformer som har genomförts i Kanada, Kalifornien och Storbritannien. Det här är inget skämt. Detta är alldeles på riktigt:

  1. För att upprätthålla fiktionen att män och kvinnor i sina attribut är fysiologiskt omöjliga att skilja åt, har den kanadensiska regeringen krävt att tampongautomater installeras på herrtoaletterna. Det empiriska faktum att män inte har användning för tamponger övertrumfas av ideologien, som kategoriskt dikterar att de har det, eftersom det är dogmatiskt föreskrivet att män menstruerar och dessutom kan föda barn. Människor som tror sig vara något de inte är, och hävdar att deras subjektiva självuppfattning har företräde framför verkligheten, har politisk makt att upphäva empirisk observation och de slutsatser som drages av forskare som utför korrekt och verifierbar forskning.
  1. På den ideologiska verklighetens slaktbänk ligger också terminologi som pekar på förnuftsbaserade föreställningar om naturliga relationer mellan människor. »Mor« och »far«, uttryck som anspelar på föräldrarnas uppenbart olika roller i processen med befruktning och uppfostran av avkomman, har i det woke-kontrollerade universum med tvång ersatts av beteckningarna »förälder nr 1« och »förälder nr 2«, uppfunna för att dölja dessa fakta. Nu har Metodistkyrkan i Storbritannien gått ett steg längre och stämplat termerna »man« och »hustru« som stötande. Inspirerad av inkludering är den tekniska motiveringen till denna avvikelse från det normala »att undvika att göra antaganden« som inte är »verkligheten för många människor.«
  2. Den avantgardistiska delstaten Kalifornien har antagit en lag som träder i kraft i år, AB 1084, som kräver att stora detaljhandelsbutiker skall inkludera könsneutrala leksaksavdelningar, annars riskerar de böter och andra straff. Den nya lagen kommer att lägga ytterligare en orimlig börda på detaljhandlarna och kommer att få den förutsebara ekonomiska effekten att priset på leksaker i allmänhet höjs för normala familjer och deras barn. För övrigt är det vem som helst som kan gissa vad definitionen av könsneutrala leksaker är och om det finns en marknad för sådana artiklar. Men i ett parallellt universum som styrs av ideologiska vanföreställningar är detta oväsentliga detaljer.
  3. I Storbritannien, det land där romanen 1984, som introducerade begreppet tankebrott, hade skrivits, har de första åtalen för bokstavliga tankebrott nyligen inletts. Isabel Vaughan Spruce, chef för U. K. March for Life, har hittills gripits av polisen tre gånger och ställts inför rätta för att ha bett i tysthet framför abortkliniker. Läsarna bör notera att hennes arresteringar inte utlöstes av tal eller uppförande utan för en »stötande« aktivitet som var rent mental. De brittiska myndigheterna ifrågasatte inte hennes rätt som medborgare (eller kunglig undersåte, om du så vill) att vistas i det offentliga rum där hon fängslades. Frihetsberövandet och åtalet grundades helt och hållet på deras uppfattning om vad som påstods pågå i hennes huvud, i närheten av en abortklinik, vilket myndigheterna ansåg kunde vara provocerande och störande för konsumenterna av klinikens tjänster. Läsarna bör vara medvetna om att begreppet tankebrott inte existerar i sedvanerätten och att det brittiska parlamentet hittills inte har lagstiftat om ett sådant brott. Ändå har en verklig person, som förmodligen har mänskliga rättigheter, utsatts för förföljelse för objektivt obevisbara tankar i syfte att en juridiskt obefintlig norm skall genomdrivas. Men det är det nya normala, den regelbaserade ordningen i den uppvaknade rättsvetenskapen som nu tager form i det land som en gång var stolt över att upprätthålla »engelsmännens rättigheter«, oavsett hur excentriska de var. Inte ens den gamla goda tidens KGB kunde ha hittat på detta.
  4. Om vi återvänder till det avantgardistiska Kalifornien blev den prisbelönte femteklassläraren Ray Shelton i Glendale avstängd för att han vägrade gå med på att manliga elever som »identifierar« sig som flickor klädde av sig nakna framför kvinnliga elever i flickornas omklädningsrum. För att han motsatte sig transgenderagendan i sin skola förlorade hr Shelton sitt jobb. Det spelade ingen roll att kvinnliga elever och deras föräldrar gav honom sitt fulla stöd och också kraftigt motsatte sig dessa aggressiva uppvisningar av nakenhet från det motsatta könet. Glendale råkar vara en starkt armenisk förort till Los Angeles och dess överväldigande normala invånare är inte anpassade till progressiva västerländska värderingar. De reagerade med bestörtning på den statligt orkestrerade sexualiseringen av deras barn. Deras protester var dock förgäves. Hr Shelton stämmer nu staten på skadestånd. Lycka till i rättssystemet i den förvirrade delstaten Kalifornien!

Om ni tillåter, så skall jag tala om för er vad detta innebär. Det innebär att allt som tidigare ansågs normalt, moraliskt, lagligt och helt försvarbart nu är misstänkt, oförsvarbart och kriminaliserat.

Den mest genomgripande kuppen i världshistorien har genomförts. Ingen i Väst har några rättigheter utom de som våra woke-erövrare godkänner, och det är de onormalas, de omoraliskas och de sexuellt perverterades rättigheter. Kristna och anhängare av islam betraktas som terrorister mot den sataniska ordningen. Om du inte tror att manliga människor menstruerar och kan få barn är du skyldig till att sätta biologiska fakta högre än woke-ideologi och är en folkets fiende.

Den genomsnittlige amerikanen, engelsmannen, fransmannen, tysken, kanadensaren, australiensaren är för ovetande för att förstå att hans kultur och moraliska värderingar har ersatts av Sodoms och Gomorras. Mycket få förstår att normala övertygelser och beteenden har kriminaliserats.

Jag vet inte om president Putins Ryssland, president Xis Kina och president Khameneis Iran har infekterats och satts på ondskans väg av USA:s woke-ideologi som har spridit sig över hela Västvärlden. Många av de »unga ledarna« har införlivats i Världsekonomiskt forum, en samling kosmopolitiska överklassnobbar som hävdar att den mänskliga befolkningen, likt boskap, måste slaktas av om planeten skall överleva. Men Serbien har gett efter. hr Karganovic rapporterar att »från och med april i år kommer serberna, under straffansvar, i alla könsrelaterade frågor att vara skyldiga att härma sina modeller i det kollektiva Väst. Utbildningssystemet, inklusive läroböcker, och all kommunikation inom den offentliga sektorn kommer att omorganiseras för att återspegla de nyligen fastställda riktlinjerna. Införandet av ett genuskänsligt språk, inklusive pronomen, står högt på dagordningen. Serbiska föräldrar kommer att tvingas att villigt anpassa sig till sina snart hjärntvättade barns nycker, gå med på hormonbehandlingar för könsbyte för sina ungdomar och att strikt följa den pronomenregim som kommer att krävas av dem. Motstånd kommer att resultera i höga böter och fängelsestraff och i att deras avkomma med tvång tages bort från föräldrarnas vårdnad för att placeras i statligt godkända fosterhem.«

I Skottland är en nästan identisk lag, som ger upp till sju års fängelse för motsträviga föräldrar som vägrar acceptera att deras barn identifierar sig som transsexuella, på väg att stiftas.

Hr Karganovic klargör att påstått representativa regeringar påtvingar medborgarna »obligatoriskt förnekande av ens sinnens vittnesbörd och obligatorisk kapitulation för motbjudande nonsens«. Woke-satanisterna har en komplett »plan för krossandet av den mänskliga anden, vilket i slutändan leder till dess totala underkastelse.«


91 responses to “Sodom och Gomorra påtvingas medborgarna av förment representativa regeringar”

  1. “Frihetsberövandet och åtalet grundades helt och hållet på deras uppfattning om vad som påstods pågå i hennes huvud,”

    Slå på texten om det är svårt att höra.

    Liked by 2 people

          • Avkomman till de fria själarna är dock sen länge minst lika hjärntvättade som svenskarna.

            USA är det Västland som är helt i särklass värst drabbat av anti-rasism och relaterade fenomen. Förstörelsen är helt i klass med den skada som flygangreppen under WW2 orsakade i Tyskland. Massor av helt förstörda städer.

            Men det finns inget motstånd alls. De vita bara snällt flyttar vidare. Precis som i Sverige.

            Liked by 2 people

        • “Svenskar och finnar är formade av ett hårt klimat och är extremt konformistiska.”

          Ja, verkar ligga mycket i det. Väldigt liknande i Schweiz.

          Like

          • Stark misstänksamhet mot folk utanför gruppen verkar ha varit en central egenskap för dessa konformistiska folk.

            Det fanns fortfarande kvar när jag kom till Schweiz för 20 år sen och förefaller ha varit lika närvarande i Sverige från Hedenhös till cirka 1970-talet.

            Men sen ett tag tillbaka går det att mycket tydligt se hur feminiseringen ganska snabbt avskaffar denna egenskap i Schweiz.

            Kvar blir konformister som slutar att fokusera på att överleva och istället fokuserar på att avskaffa sig själv.

            Liked by 1 person

            • Ja, de går nog inte att rädda. När de har dött ut kan mina arvingar flytta upp till det tomma landet i norr… För svartskallarna kommer ju inte att bli kvar där när de har sugit ur allt blod ur värdens kropp.

              Like

              • ” När de har dött ut kan mina arvingar flytta upp till det tomma landet i norr… För svartskallarna kommer ju inte att bli kvar där när de har sugit ur allt blod ur värdens kropp.”

                Well, det är möjligt. Men det lär ta ett tag. Sverige bör kunna fungera ungefär som ett arabland med olja under några generationer. Blattarna lär inte bry sig alls om miljöfrågor utan kommer att utvinna uran, gas, torv, osv. tills det tar slut.

                Like

              • “Du tror att de klarar av det på egen hand!? ”

                De kommer att använda de vita svenskar som finns kvar för de mer tekniska aspekterna. Det går inte för evigt, men säkert ett bra tag.

                Like

          • Härav de snabba omslagen från djupaste konservatism till rödaste radikalism i en handomvändning. Det vill säga man var aldrig konservativ, det såg bara så ut för att man hade kopierat ett konservativt skapat européiskt samhälle. Svenskar och finnar, och kanske schweizare, är dogmatiska. De håller fast som en man vid den socialt bestämda dogmen för dagen. Ibland är det stora skift, som vid El Alamein, ibland är det många små skift, som under sossifieringkampanjen efter kriget, eller Westerbergeffekten i systemskiftesvalet 1985. Beteckningen snigelstim passar både bra och dåligt. Nettohastigheten är låg, men hastigheten i omkastningarna liknar mera sillarnas eller stararnas.

            Like

            • “Svenskar och finnar, och kanske schweizare, är dogmatiska. De håller fast som en man vid den socialt bestämda dogmen för dagen.”

              Ja.

              ” Ibland är det stora skift, som vid El Alamein, ibland är det många små skift,”

              Ja, och det är exakt samma process i Schweiz som vad vi redan har sett i Sverige. Helt plötsligt bara vänder alla, oftast utan någon meningsfull debatt.

              Finland verkar också vara som Schweiz, dvs. en kopia av Sverige men med en fördröjning.

              Like

              • Temat är högintressant. Om vi tänker oss att vi har en manlig och en kvinnlig kraft i det socialt dogmatiska, så kan ju mycket väl den kvinnliga vara den som sätter dogmen och det manliga den som följer den.

                Om vi tager ett par historiska exempel som El-Alamein och Poltava, så är det första ganska klart: eftersom kvinnorna alltid står på (den förmodade) segrarens sida, så passar omsvängningen den där natten i november 1943 perfekt. Först tyskarna, sedan engelsmännen. Men i det andra är det mindre klart, eftersom väl inga kvinnor hade något inflytande. Karolinerna var vana att alltid vinna bara genom att hugga på i frontalangrepp. Alla gjorde samma sak samtidigt. Så hade de besegrat långt större härar, till exempel i Narva. I Poltava hade ryssarna byggt upp försvaranläggningar som gjorde taktiken olämplig. När svenskarna inte bara vann, som de var vana vid, gav de helt enkelt upp. De blev inte besegrade, de slutade att kriga. Den sociala normen hade skiftat och alla gjorde samma sak samtidigt.

                Se hur Sverige spelar hockey och fotboll. Alla gör samma sak samtidigt. Sedan gör de en annan samma sak samtidigt.

                Like

              • Konformismen ger stor kraft till vad det än är som det råder konsensus kring. Man gör allt hela vägen in i kaklet.

                Det feminiseringen gör, är att ändra vad det blir konsensus kring.

                “När svenskarna inte bara vann, som de var vana vid, gav de helt enkelt upp”

                Ett maskulint samhälle kan självklart bli besegrat och även erövrat. Men det som är unikt med feminiserade samhällen är att man aktivt verkar för att bli utplånade och erövrade, helt utan yttre tryck.

                Like

              • “Men detsamma gjorde karolinerna utan damer.”

                Karolinerna gav upp på slagfältet. Men detta resulterade INTE i att hela gruppen svenskar började erbjuda kontant betalning till ryssar för att locka dem att bosätta sig i Sverige.

                Om ryssarna då hade erövrat Sverige är det även troligt att de svenska kvinnorna i huvudsak inte hade tillåtits att hora ut sig till de ryska soldaterna.

                Like

        • En säger inte emot nödvändigtvis, men alla “klimat” är hårda på sitt sätt. Hur konformistiska är förresten klankulturer, ‘hederskulturer’?
          Dutton har sagt att genpoolen i t ex Japan och Finland är liten, vilket ger en mindre spridning IQ-mässigt än låt säga den ‘brittiska’ (vilket i sig är ganska spretigt, beroende på vad man inkluderar i det begreppet); och att dessa skillnader kan – såvitt jag uppfattade det – förklara eller korrelera med konformism (visavi excentrism).

          Liked by 1 person

      • Till UH,

        SODOM & GOMORRAH

        När jag var väldigt ung fanns där en gammal släkting
        som alltid kommenterade allt roligt som Sodom och Gomorra.
        Jag fick såklart en VÄLDIGT positivt inställning till det hela.

        Men neddrogade, kriminella samhällen med en woke
        borgmästare eller guvernör…. Inte så glamoröst precis!

        Så ÄR svenskar då hjärntvättade? Tyvärr inte bara vi.
        Jag skulle aldrig våga erkänna i en australiensisk X-tråd
        att jag inte covidtestar mig esomoftast.

        När är Sverige som sämst? Jo, som förhandlare.
        Lyckas aldrig dra hem ens något ekonomiskt positivt.

        Go morrån, Sverige!

        Liked by 1 person

  2. “Läsarna bör notera att hennes arresteringar inte utlöstes av tal eller uppförande utan för en »stötande« aktivitet som var rent mental.”

    Det är snart en psykiatrisk diagnos som i humanismens namn innebär omhändertagande.

    Like

  3. Reklamkampanj i vita bostadsområden i England. Endast vita barn avbildade. Något av ett unikum i dagens reklam. Bara när det är eutanasi och sterilisering är alla avbildade vita.

    Like

  4. I dagens GP finns en artikel med följande rubrik:

    Risk för flera år av ”hjärndimma” efter mild covid

    En fick följande läsarkommentar raderad inom en halvtimme, med moderatorns argument att inte göra antaganden eller spekulera:

    Spikproteinet är inflammatoriskt, kärlretande och trombogent, är det inte så? Är det en god strategi att stimulera produktionen av sådant protein, genom att injicera mRNA som kodar för proteinet?

    Liked by 1 person

    • Dum redaktör. Du ställde, som såsom Sokrates, viktiga frågor. Alltså inga påståenden, det var ju hän som påstod, dessutom utan belägg med hjälp av referenser.
      Heja Jari.

      Liked by 2 people

              • En räknar antalet ostar i kylen till f n 10 st. En ska nog nöjas med endast Comté och Brie de Meaux ikväll. Måttfullhet är en dygd, höhö. Opastöriserade ostar till ett smarrigt argentinskt rödvin som består av druvorna Malbec och Syrah, av Fuego Blanco.

                Like

  5. Merparten av det som lyfts fram i inlägger (tamponger till män, könsneutrala leksaker, osv.) är logiska konsekvenser av det som kallas jämställdhet.

    Historisk erkänner alla samhällen att män och kvinnor är fundamentalt olika och att det därför är rimligt och vettigt att det finns helt olika regler, normer och förväntningar beroende på vilket kön en individ har.

    Grunden för jämställdheten är ett förnekande av detta. Kvinnor kan och bör göra allt som män historiskt har gjort. För det finns ingen skillnad, annat än på ytan. Att kvinnor har tuttar och män har snopp är bara helt irrelevanta observationer som inte betyder mer än att vissa individer är korta och andra långa.

    Det fungerar precis som med anti-rasism. Dvs. utgångspunkten är att om man bara blandar alla individer överallt, kommer alla snart att inse att det inte finns några skillnader. Så kvotera in kvinnor på manliga arbetsplatser och svarta i vita områden.

    När detta sen inte fungerar som väntat, är slutsatsen alltid densamma. Dvs. det behövs mer av samma sak, samt att man måste ta krafttag mot de som inte till 100% instämmer.

    Like

    • Vi har inkvoterade kvinnor på jobbet, det vill säga än så länge kan man välja kompetenta kvinnor genom att välja bort kompetenta män. Det kommer förstås att bli värre när de få kvinnliga ingenjörerna så att säga tager slut för att alla kvoterar. Unga tjejer, under trettio, feta som valar, synbarligen mycket kompetenta. Jag har inte sett om min observation håller, att kvinnliga kolleger kan vara mycket noggranna och effektiva, men inte innovativa.

      Hur som helst fick jag alla tre till lunch här i veckan, och helt utan provokation (de håller på att lära känna varandra, skulle jag tro) talade de om hur det hade varit på universitetet och alla de sedvanliga historierna och skeva tolkningarna togs upp. Det var som i en film med ett manuskript. Tydligen har det varit mycket viktigt för dem att vara kvinnor i en mansdominerad värld. Man frågar sig hur medvetna de är om hur förbannat manliga de är: håriga armar, förhållandevis små bröst, kraftiga ögonbryn o.s.v. Utan en onormalt hög testosteronhalt i livmodern hade de aldrig varit intresserade. På vägen hem samma dag såg jag en flicka med en påse över axeln: “flickor kan allt”. Vilken otrolig goja! Pojkar kan inte allt. Varför skulle flickor kunna allt?

      Skulle tro att atomiseringen under den liberala totalitarismen drabbar kvinnor mycket hårt med mindervärdeskomplex, eftersom det som kvinnor kan bättre allt är socialt, medan det som män kan bättre allt är individuellt och därmed passar bättre till atomiseringen.

      Har inte frågat valarna än om de tänker ha barn och i så fall när…

      Like

      • “Pojkar kan inte allt. Varför skulle flickor kunna allt?”

        Varför inte? Flickor och kvinnor kan. Pojkar killgissar, liksom vuxna mansbarn. Och riktiga män är toxiska. Såvitt en har fattat galoppen.

        Like

      • “Det kommer förstås att bli värre när de få kvinnliga ingenjörerna så att säga tager slut för att alla kvoterar. ”

        Det har redan hänt i stor skala på t.ex de stora techbolagen. Fullt med rasisfierade kvinnor som puttas snett uppåt.

        ” Det var som i en film med ett manuskript.”

        Det är just så. Kvinnorna är väldigt duktiga på att spela olika roller.

        Like

        • Bara för att man spelar roller, betyder inte det att man spelar roll.
          Och bara för att man är en karaktär, betyder inte det att man har karaktär.

          /Persona Ni, deflorerad frotteurist

          Like

          • “Ja, precis. Inte innovativa.”

            Innovationsförmåga och risktagande är väldigt manliga egenskaper. För kvinnor är det mesta bara någon form av socialt spel.

            Det finns inga kvinnor som låser in sig i källaren under 10 år för att utveckla någon ny produkt eller metod. Men när något är utvecklat och det sen byggs ett stort företag kring detta, då vill de vara med.

            Liked by 1 person

            • Det krävs väl helt enkelt en manlig hjärna för ‘fringe ideas and endeavours’. Att en kvinna skulle vända sig bort från världen och in i den sortens mer eller mindre omfattande isolering och fullföljandets eller fulländandets jakt och nit, på vinst och förlust, är smått otänkbar. Det kokar väl ner till fertilitetens tidsfönster och sedan, i händelse av barn, många år av moderskap. Som konstaterats många gånger så har IQ-distributionen för kvinnor som kategori mindre kurtosis (platykurtisk distribution?).

              /Kurt Osis, svansförsedd

              Like

          • Hellre inne än innovativ. Hellre poppis än tänka [utanför frysboxen], kantänka.

            /Katinka

            Like

      • “Har inte frågat valarna än om de tänker ha barn och i så fall när…”

        Gissa tre gånger vilken typ av män som valarna sitter och fantiserar och dagdrömmer om………

        Liked by 1 person

          • “Man hör mer arabiska än tyska i rummet där jag sitter. Det är nog det mest plågsamma av allt.”

            Det är berikare överallt i Schweiz också. Och samma förbannade kampanjer som syftar till att de ska kvoteras in överallt.

            Hela Väst sitter i samma skit…..

            Liked by 2 people

            • Vi hade “townhall meeting” med mentimeter. Det gick att ställa ganska tuffa frågor till cheferna anonymt. Fick till och med igång en liten dialog med följdfrågor. Men en fråga raderades omedelbart: Om vi har så ont om pengar, varför slutar vi inte med diversitet, equity och inklusion?

              Liked by 2 people

            • Med ett sådant ‘powerhouse’ som WEF, torde en massa godsaker konvergera, emergera och gravitera kring Genf.

              /Ske Neva, och det vart vatten

              Like

              • “torde en massa godsaker konvergera, emergera och gravitera kring Genf”

                Jo, jo, fullt med spännande afrikaner och araber där. Och begynnande grov våldsbrottslighet. T.ex rån av värdetransporter, smash and grab, sprängda bankomater osv.

                Polisen i Schweiz ser redan ut ungefär som den i Sverige, dvs. fullt med småflickor med hästsvans.

                Liked by 3 people

      • “Vi har inkvoterade kvinnor på jobbet, det vill säga än så länge kan man välja kompetenta kvinnor genom att välja bort kompetenta män.”

        Man måste betänka att de sektorer som domineras av ingenjörer är de som ligger sist i femininseringen. Nästan alla andra delar av ekonomin är mer omedelbart attraktiva för majoriteten av kvinnor, så de blir feminiserade tidigare.

        Så det du ser nu, är vad som hände på de flesta andra arbetsplatser för 30-50 år sen. Vad som kommer senare är därför lätt att förutsäga….

        Liked by 2 people

        • Inom elektroteknik var den naturliga kvoten länge 5%. Den lägsta av alla inriktningar, lägre än till och med teknisk fysik. Vi är verkligen den sista utposten, för stenläggare, rörmokare, avloppsrensare och ställningsbyggare vill de ju inte bli. De nöjer sig med att förstöra polisen och brandkåren, så att fler människor dör.

          Liked by 2 people

          • “Inom elektroteknik var den naturliga kvoten länge 5%”

            Ungefär samma som för trading.

            “Vi är verkligen den sista utposten, för stenläggare, rörmokare, avloppsrensare och ställningsbyggare vill de ju inte bli.”

            De kan ju alltid jobba på kontoret och bli chef….

            “De nöjer sig med att förstöra polisen och brandkåren, så att fler människor dör.”

            Och skolorna och universiteten och kyrkorna och sjukhusen osv, osv. Allt blir förstört.

            Liked by 2 people

    • “Att kvinnor har tuttar och män har snopp är bara helt irrelevanta observationer som inte betyder mer än att vissa individer är korta och andra långa.”

      Det ena utesluter inte det andra.

      Like

  6. “krävt att tampongautomater installeras på herrtoaletterna”

    En har hört att om man (!) duttar tampongen i alkohol och stoppar upp den i rectum, kan man få en billig fylla. Jo, det är sant (att en hört det, men vet inte om det stämmer speciellt bra, har inte sett sich föranledd att prova, ty en magnumflarra skumpa, intas bäst peroralt och inte via rumpa). Under antagandet att utsagan om billig fylla är korrekt, så kan en åtminstone se ett adekvat argument att tampongautomater placeras på herrtoaletterna.

    Liked by 1 person

    • “En har hört att om man (!) duttar tampongen i alkohol och stoppar upp den i rectum”

      Bloggen hade tidigare en expert på allt relaterat till analsex, men han är sen en tid frånvarande. Möjligen har han upptäckt denna tampongmetod och blivit permanent full och glad.

      Liked by 1 person

  7. “beteckningarna »förälder nr 1« och »förälder nr 2«”

    Låt en gissa: Förälder #1 är det som på gamla tiden kallades morsa och förälder #2 det som motsvarade farsa. Men varför har förälder #3 exkluderats? Det bevisar att de endast ger sken av att vara modäärna, och inte i grunden.

    Liked by 1 person

  8. “könsneutrala leksaker”

    Såsom dildo.

    “den förvirrade delstaten Kalifornien”

    En dag ska Kalifornien bli kalifat.

    “Woke-satanisterna har en komplett »plan för krossandet av den mänskliga anden”

    Då kan den brustna anden äntligen fyllas med god anda.

    Like

  9. “När FN:s klimatpanel IPCC i sina rapporter påstår att det finns alternativa tekniker som kan kontrollera växthusgaserna, så har FN fel. Det kan man läsa sig till i de mest prestigefyllda vetenskapliga tidskrifterna, såsom Science och Nature. Men det gör inte klimataktivisterna. Religiösa övertygelser utgår inte från fakta.”

    Söndagskrönika: Religionens återkomst

    Det är alltid något som skaver med KOA:s alster. Kan inte religionen ge mening, ledning och vördnad, samtidigt som man bejakar vetenskapens metodik och teknologisk utveckling? Ouaggadagga! Fajans, balans, pomerans och sans, det går ju som en dans! I den senaste krönikan verkar han jämställa klimatreligionen (om det är vad man kan kalla den) med religionerna. Samtidigt anser han att det vore fel att försöka trycka ner religionen (pseudoreligioner och religioner verkar jämställda):

    “Även människor som inte tror på Gud tror på någonting. Något formar deras uppfattning av världen och ger mening åt tillvaron. En sådan tro är religiös. Lika omöjligt (och icke önskvärt) som det är att eliminera känslorna från människans psyke är det att bli av med religionen och ideologierna. Om de trycks ner i en form så återuppstår den igen i en annan form.”

    Ersättningsreligion.

    “De sysslar med frälsning och är totalt ointresserade av att pröva alternativa synsätt.”

    Endast en fraktion är ‘true believers’. Andra är opportunister och köpta lögnhalsar, agenter.

    “Ett av religionens utmärkande drag är att inte påverkas av fakta, eftersom tro inte har något med fakta att göra.”

    Stämmer det – är religionen så småaktig? ‘Sikke en bommerto’ à la Capitano Bertorelli. Är inte religionen en större sak än så, med utrymme för tolkningar? Vilket inte betyder att random rasseltassande tattare eller dilettant / dilletant kan komma in och kladda med vilken attans fräckhet och grumligt eller flagrant uppsåt som helst.

    “De religiösa klimataktivisterna tror att de vet allt, men sanningen är att vi har att göra med otroligt komplexa, föränderliga system.”

    Missar han månne ‘the big picture’ eller de större tidsrymderna, med sin förespeglade tro på föränderlighet eller komplexitet? Tittar in i kurvan han befinner sig, utan att förstå vad som pågår bortom hans omedelbara, vardagliga händelsehorisont? ‘Now you see. Now you don’t.’

    “I slutändan erbjuder vetenskapen oss den enda vägen ut ur politiken. Om vi tillåter att vetenskapen politiseras, då är vi förlorade. Vi kommer att gå in i en internet- och AI-version av medeltiden, en tid av skiftande rädslor och vilda fördomar. Det är ingen bra framtid för mänskligheten. Det är vårt förflutna.”

    Då blir vetenskapshennen det nya prästerskapet. Tja, någon ska väl sitta vid rodret… Är skutan eller autonomin begränsad i förutsättningarna att navigera de stora strömmarna i tiden, rummet och den mänskliga domänen. Vem stakar ut kursen? Vem ska lyda – varför och hur? Har man råd att vara oenig på en ‘skuta’, eller är det häktet under vattenlinjen som gäller för den som har synpunkter? “Det är vårt förflutna”, skrev KOA avslutningsvis. Det implicerar en progressiv tro. Progressiv i vetenskaplig eller mänsklig mening? Människan är mer eller mindre densamme, även om vetenskapen progredierat och den samlade kunskapen ackumulerat. Individerna är dock lika, eller mer, korkade än på länge, och kunskaperna mer specialiserade och separera(n)de… Kan förgreningarna bejaka en gemensam rot och känna beröring i grentopparna?

    /Klia Kottgren-Grönkvist, skapligt vetgirig

    Like

    • Jag tror att man som ideolog, även före detta ideolog, alltid är gnosticistisk, man tror att man vet allt och kan veta allt, åtminstone allt väsentligt. Det man vet, det vet man. Det är bevisat. Därmed blir det omöjligt för ideologen, eller den före detta ideologen, att förstå att religionen inte måste vara gnosticistisk, att den kan innehålla ärevördnad inför skapelsen och vår oförståelse av den. För ideologen är religionen en annan ideologi, en annan uppsättning dogmer. Och här ser vi, med anslutning till gårdagens diskussion, varför svenskarna är de värsta religionshatarna: de är utöver att vara ideologer, som alla andra folk, också dogmatiker, och det har präglat både kyrkan i Sverige och folks uppfattning av den.

      Liked by 1 person

Leave a comment



Design a site like this with WordPress.com
Get started