Halvbommeriet i arbete

Jag kommer tillbaka till kontoret efter en veckas semester och påskhelg och finner en ansamling av meddelanden. Blotta massan formar en tydligare bild än de dagliga, snabbt undanskyfflade dumheterna. Det jag så tydligt kan se är hur halvbommarna har tagit över inte bara personellt, utan också kulturellt. Allting handlar om att alla skall anpassa sig till alla så att alla i en enda stor lycklig massa kan åstadkomma stordåd, som definieras som det som alla gemensamt i samklang eftersträvar, ty utfallet kommer hur det än går i verkligheten att bestämmas som det som de som bestämmer bestämmer att det skall vara eller åtminstone omtalas som.

Jag får en inbjudan, utan att veta om jag verkligen är inbjuden, eller om de bara för sin egen bekvämlighets skull har skickat allt till alla, till en »början på den transformativa ledarskapsresan« med kurser som heter »agil praktik«, »användarcentreringens kraft«, »mindfullness[eller skall det vara minddullness?] och avslappning[avtrubbning]«, »kommunikation[Halvbommens adelsmärke är antagandet att kommunikation kan lösa alla problem och att alla problem bottnar i bristande kommunikation. Det är den sociala anpassligheten.] i leveranssvårighetssituationer[globalismens snöpliga ändpunkt i sanktionshysteri och allmänna förbud och begränsningar]«, »Failure Culture«[onekligen], »Change — the New Normal«[nytt i företagsvärlden sedan ett kvartssekel, även om antikonservatism som ideologi förstås är betydligt äldre], »Motivation 3.0«[gaslighting], »Coaching Culture«[gaslighting], »Psykologisk säkerhet«[gaslighting], »positivt ledarskap«[hur man ljuger så att man tror det själv] och »beslutsfattande«[Jantelagen i praktiken]. Inser de ens, som ställer samman dessa curricula, att alla dessa kurser handlar om att dölja, förklara bort och stå ut med misslyckanden och tillkortakommanden!? Så här skapar halvbommar sin fisljumna livsluft genom handviftning.

Jag får en rekommendation om hur jag skall umgås med något kallat »generativ artificiell intelligens såsom ChatGPT«, som påstås skapa nytt innehåll baserat på existerande innehåll[vänsterextremistisk förprogrammering, nämligen] som inte kan särskiljas[nämligen av avsiktiktligt förblindade halvbommar] från sådan skapad av människor.[varmed förstås fantasilösa halvbommar som nämligen använder samma primitiva plagierande metod] Vidare: »Tveka aldrig att kontakta projektteamet om du har frågor, behöver stöd eller har idéer för samarbete«! All konkurrens, alla alternativ skall kvävas i sin linda. I rekommendationens text får sedan jag lära mig att inte använda personlig eller hemlig information när jag pratar med ChatGPT. Hur halvbommig måste man vara för att inte inse det?

Jag har haft utvecklingssamtal. Mina mål för det nya året, får jag veta i ett meddelande försett med bekräftelseknapp, är att använda mina kunskaper, att deltaga i teambyggnad och samarbete[say no more], att arbeta med det jag arbetar med, att arbeta med en sak jag arbetar med. Var är alltså meningen med att sätta och följa upp mål? Registrerat, certifierat och uppföljt halvbommeri.

En omorganisation är på väg. »Vi är övertygade om att det nya Affärsområdet Abstraktion kommer att bli kraftfullare, konkurrenskraftigare och framgångsrikare än någonsin tidigare.[obervera det tautologiska meningsbyggnadsfelet: »nya … någonsin tidigare«] Det nya upplägget[abstrakt, strategibefriat, kan vara vad som helst, vilket det förstås också är] är en avgörande faktor[abstraktion] för att göra vår abstraktionsverksamhet framtidssäker och säkra vår position[tautologi igen] som en ledande leverantör av abstraktionsslösningar runt om i världen[den enda informationen],« säger styrelsens ordförande. När man inte har något att säga säger man det för att fylla ut två gånger. Abstraktionen som namnger det hela är så intetsägande att jag ärligt talat inte har någon som helst aning om vad den skall betyda. Det är en perfekt dissocierad abstraktion. Det hela presenteras i en kort film, på vars tumnagelbild man kan se något som ser ut som en eller två skolklasser uppställda för fotografen med fula kläder, uppsträckta nävar, falska leenden och tummar i luften. Vi bygger kollektivt och med usel grammatik upp vår externaliserade fantasi! Det ser kanske ut som femtio kolleger — alla får vara med! — men i själva verket har vi så många hierarkiska nivåer att bara de högre cheferna räcker till för att spela detta stycke proletärteater. Cheferna har kvitterat ut särskilda huvjackor som de byter om till inför sina framträdanden inför populasen. De har inte ens rakat sig ordentligt. Gaslighting så det stinker. Den befordrade halvbommen är så obegåvad att han tror att alla andra är ännu förståndslösare.

Det måste ju i denna massa av halvbommar dölja sig den ene eller andre klokare människan. Hur agerar de? Hur kommer de tillrätta med sin underordning?


78 responses to “Halvbommeriet i arbete”

  1. I Tyskland har man inlett, och sedermera åter avblåst, politiskt motiverade skenrättegångar mot flera kritiker av de kriminella totalitära åtgärder, som motiverades med det så kallade Wuhanviruset.

    Avsikten är förstås preventiv. Vid framtida övergrepp skall presumtiva kritiker tänka sig för en extra gång i åtanke att risken är högre än kanske förväntat.

    Även detta är förstås uppenbara uttryck för halvbommeri. Det socialt anpassliga sätts högre än såväl sanning som rätt och liv. Precis på detta sätt såg parodemien ut.

    Liked by 1 person

    • Wuhan => Kina dvs jag är inte helt vid sidan av ämnet men det slog mig hur uppenbart Ukrainakriget är ett led i vänsterns vanliga halvbommeri när den väl får makten, sparvar, alltid dessa sparvar. De har ett auktoritärt och idelogiskt system för avancemang inom makthierarkierna, vilket leder till att rödhåriga hönshjärnor bitches blir partiledare, eller muslimska västhatare, eller mexikaner med mindervärdeskomplex, eller pedofila korrupta gubbar, kort sagt, man kommer till toppen utan externa referenser till verkligheten.

      Nå, USA har sedan någon tid dominerats av opportunistiska kommunister, Clinton-klanen, Hillary så klart, sedan den västhatande rasisten Obama, sedan kom Trump, vilket förenade den djupa staten och kommunisterna och idag så klart Biden, Harris, the squad osv, och det slående är ju hur fort de förstört USA och att de helt missat, eller struntat i Kina som ett hot, de är ju inte nationalister! Så Kina har i godan ro kunnat expandera sina råvaruintressen i Afrika bland annat under Obama och det krävdes en Trump för att peka på det ohållbara i det, och det tycks mig uppenbart att man senfärdigt insett vad som pågår i kommunistkretsarna, sparvarna har ätit all utsäden, så då kläckte någon idén, vi startar krig och tar Rysslands naturtillgångar! Sagt och gjort, och nu har man uppnått att Ryssland och Kina samarbetar än mer. Så vänstern är skadlig dels genom vad den gör, och dels genom vad den struntar i, båda ett resultat av att styra genom ideologi och avsaknad av dygd, och då att se bort från verkligheten.

      Liked by 1 person

  2. Coffee kände konstnärsanden stiga då trojanska hästar och hanrejer förenas i vördnad för islam (fy fan att så myckey av livet skulle gå åt att fundera över denna skitfilosofi):

    Det var en gång en imam
    som låtsades vara en gammal dam
    Hon predikade: -Jesus är haram!
    Han botade ingen lam
    Islam en religion för fred
    Inga nedslagna damer med armarna ur led
    Inga IS-krigare mördade och stred
    Damen sa: -Gud är stor
    -Kom igen, ni har ju redan dumpat Tor!
    Så predikade en gammal dam
    Som vi här kallar Eduimam.

    Liked by 1 person

    • Den smarte förstår att underordna sig, att spela med. Den kloke lider, har chefen kostym, bör kostym, är chefen lite hippie, kom i T-shirt till jobbet, men inte för mycket hippie! Exakt lagom. Jag hade en kille under mig, mycket duktig, han hade alltid vit skjorta och slips, han gillade det, och sket i vad andra hade på sig.

      Liked by 1 person

  3. Jag lider med dig Larry. Bara att läsa din text ger mig samma känsla som när jag tänker/följer alltför rationella/komplexa tankar, det leder in i olycka för mig. Det jag tycker är lite märkligt är att ni bli så arga när jag försöker visa lite på ett motsatt perspektiv, som inte hyllar mer av samma. Mvh

    Liked by 2 people

    • Jo, det var ju en väntad reaktion, men du tycks missa det faktum att det som försiggår på firman, på alla halvvägs stora firmor törs jag gissa, inte med något slags poetisk frihet eller utsträckt fantasi kan kallas rationellt eller ens komplext. Det är bara urkorkat, det är bara halvbommeri.

      Man kan undkomma halvbommeriet både på nedansidan och ovanför.

      Liked by 1 person

      • Men det firman GÖR är väl att öka komplexiteten!? Någon teknisk nettoeffekt har ni väl? Det du beskriver är ju det sociala tramset nedströms det? Eller?

        Liked by 1 person

        • Det sociala tramset är nu uppströms, Bud light, Nike alla jävla elbilar. Jag släpper stolt ut CO2, the last of the true believers:

          Liked by 1 person

          • Tänk efter nu C, stämmer det verkligen? Drog du inte till med det för att du är så arg på den företeelsen/arna?

            Liked by 2 people

            • Nej, absolut inte, ESG bestämmer vad som investeras i, har du inte själv jobbat med vindkraft? Vindkraft är till 100% ett resultat av social galenskap, och medhörande parasitism, vem skulle bygga tusen vindkraftverk istället för ett kärnkraftverk eller kolkraftverk annars? Ingen.

              Liked by 1 person

          • ‘Ett enkelt svar på ett komplext problem.’ Ja, rent av (höger)populistiskt. Höhö!

            Like

      • Se upp med kvartsbommarna; finbommarna bland halvbommarna. Den övre kvartsbomskvartilen. Med hjärnkontoret i Kv. Öfvre Halvbommen?

        Like

  4. »Vi är övertygade om att det nya Affärsområdet Abstraktion kommer att bli kraftfullare, konkurrenskraftigare och framgångsrikare än någonsin tidigare… …som en ledande leverantör av abstraktionsslösningar runt om i världen[den enda informationen],«

    Stor absurdistisk humor! Jag vet inte om jag ska tro att det är ett genialt skämt av dig, Larry eller att du ger en faktisk beskrivning av verkligheten. Men jag befarar det senare. Psykosen har då gått så långt att satir inte bara är omöjlig utan även paradoxalt nödvändig och onödig på samma gång.

    Liked by 1 person

    • Skall se alla Woods filmer. Vampires kan ju med fördel ses som en kamp mot blodsugande vänster, ut i ljuset med dem bara!

      Liked by 2 people

      • Videodrome är förmodligen den första filmen jag såg, med James Woods. Och förmodligen den första filmen av Cronenberg jag såg. Lite kuslig film för ett barn på 80-talet.

        Liked by 1 person

    • Ja, konflikten Torba/Lindsay är intressant. Men jag har inte sju kvart för detta. Inledningen störde mig: “Vi måste tyvärr tala om någon som är ett slöseri med tid.” En oxymoron så god som någon. Jag tenderar säkert mer till Lindsay än Torba, men inser inte varför man skall mucka gräl med sina uppenbara allierade, vars slutgiltiga roll i dramat man inte kan känna till. Det är som om Gandalf skulle försöka omvända Boromir. Till och med Sméagol hade sin roll att spela, för den delen — inga jämförelser i övrigt.

      Liked by 1 person

      • Ja detta var inte med Torba utan två som hette Wolfe, som tydligen körde Motte and Bailey mellan en mer extrem “kristen kung”-position och något mera urvattnat och hans bredare tes är att kristna luras av vänstern att fastna på deras “narrative arc” som de förbereder i förväg, tills, tex, ett Christchurch händer (eller regisseras), eller Trans Floyd, de är redan klara! Det är ungefär min oro här också, fågelskrämmerasism som kommer att helt motverka sitt syfte, allt man får är en skabbig fågelskrämma, medan vänstern kan befästa sitt moraliska och praktiska övertag.

        Like

        • Baksidan på detta är ju att högern inte har någon narrative-arc, och blir tagna på sängen varje gång: se fyra transor har mördat folk! Vilket bara blir rappoterat i alternativmedia hur som helst, och möjligen FOX.

          Like

          • Det jag inte förstår är att han angriper kristen nationalism, som ju, åtminstone i sina bästa sorter, just är ett komplett narrativ. Jag har läst boken.

            Det kan ju för allan del hända att dumhuvuden kallar sig kristna nationalister utan att vara det, precis som tydligen diverse socialistpartier i Sverige för invandrares riksdag kallar sig konservativa utan att vara det eller ens ha en första aning om vad som avses med begreppet konservatism.

            Like

            • Mycket blandas ihop, detta avsnitt kritiserade han en version som han menade skulle leda till en kristen totalitarism av en viss typ, samt, att vänstern sätter likhetstecken mellan kristen nationalism och white supremacy, alla blir Hitler. Jag har inte hört nog för att få beskrivet vad han gillar, han är ju ateist trots allt, när vi talade om gnosticism så länkade jag till några samtal på stranden med en kristen typ som han verkade känna samhörighet med. Det finns ju så attans många varianter.

              Like

      • Lindsays fel skulle A säkert säga, är att han söker det perfekta, och jag skulle tillägga att han åter är en som definierar sig negativt, och inte lägger många ord på
        att beskriva vad HAN vill se.

        Liked by 1 person

      • Nu låter du ju som jag Larry!👍 Det låter som om denne Lindsay överskattar tänkandet. Bländad av detaljhäradet? Jag har inte spanat dock, men jag känner rysningarna, är han “smart” så han är dum?

        Liked by 1 person

  5. Jag anser dock att halvbommeritjatet är en sämre förklaringsmodell än en seriös analys om varför idioterna styr och förstör väst.
    Någon eller några med skaplig intelligens har förmodligen utarbetat det ni kallar för halvbommarna, den arbetsmodellen dom följer.
    Stefan Löven är det bästa exemplet ej riksblåst jävla idiot som kvoterat och myglat sig fram.
    Han skulle inte ens duga på MC-Donalds i disken på sina förmågor.
    Genom att tjata om halvbommeriet så missas alternativ.
    George Soros har manipulerat och horat i över 60 år för att nå sina mål. Han har förmodligen lierat sig med likasinnade.
    Halvbommarna är dockorna i linor, alternativt handdockorna där storspelarna har sina händer så långt uppkörda att deras uppblåsta egoprostata är fullständigt stimulerat.
    Intressant nog så anser jag att tjatet om medelmåttorna och deras framgångar är bara en variant på “om bara”, och en smula varför ska lilla jag vara indragen i soppan?
    Min första medvetna dröm som 15 åring var ett underjordiskt ställe typ gigantiskt garage, massor av fordon och en kropp i metall och legeringar 1979 var det.
    Långt före alla sci-fi filmer om cyborger. Efter det så skitjobb på skitjobb, gnäller inte men gratischanser var det få av.
    Nu har jag ett drömgarage och vill bara vara ifred och skapa, verkligheten utanför är både trist och smutsig.
    Kanske kan era Om bara enas med mitt om bara?

    Liked by 2 people

    • Då satt jag på Tekniska museet och programmerade TV-spel på ABC-80.

      Problemet är att du placerar ledare och följare ett snäpp för högt. De som leker dockteater med töntar som Annie och Stefan och Lilluffe är själva halvbommar, inte mer. Jag har försökt i dagens artikel att visa hur halvbommarna via sina många regler och processser och handledningar och förordningar bygger upp en värld, centrerad runt en kollektiv externaliserad fantasi, som är precis anpassad till halvbommarnas behov och preferenser.

      Hans Werthén sade när detta började att etablera sig på nittiotalet, som gammaldags industrialist och tillverkare, att man inte kan leva, som land, på att stryka varandras skjortor. Han hade förstås rätt — i sinnevärlden, i Skapelsen. Men i den kollektiva externaliserade fantasien kan man det — i årtionden.

      Liked by 2 people

    • “Min första medvetna dröm som 15 åring var ett underjordiskt ställe typ gigantiskt garage, massor av fordon och en kropp i metall och legeringar 1979 var det.
      Långt före alla sci-fi filmer om cyborger.”

      Filmen Metropolis är från 1927.
      /Syb(arit)org(ie)

      Liked by 1 person

  6. Läste precis detta på FOX, det gör det ju lite mer aktuellt:

    Last week, Walter Reed National Military Medical Center sent a ‘cease and desist’ letter to Holy Name College Friary, a group of Catholic priests, ordering them to stop providing pastoral care at their facility,” the letter reads. “The same group of priests have served at Walter Reed for almost 20 years, and this order came days before Easter.”

    “Forcing priests to stop providing care during Holy Week is not only morally wrong, but also a violation of the First Amendment,” they wrote.

    Like

  7. Manipulation.
    Mänsklighetens äldsta gren typ. Jadå jag har nosat på den med. Gav en bitchslapp på en dubbelt så stor snubbe i sexan.
    Bölade för att slippa stryk.
    Vart lite bättre med tiden, insåg att tåla smällar innebar att inte behöva ljuga.
    Ibland så tog smällar, ibland spelade med tog en smäll eller två. Jag slog oftast inte tillbaka. Att nästan dödat två personer innan sjuan satte
    sina spår.
    Tudelat den ena sidan ville veta hur det känns, nyfiken på känslan.
    Den andra empatiska avskydde våldet och det som var runt det.
    Och 58 år ung så vet jag inte svaret på frågan, men vet i alla fall min ståndpunkt.
    Jag vill inte skada andra utan en ordentlig orsak!
    Sedan anser jag att vissa rider på detta, insikten att dom flesta duckar och spelar med.
    Öppnar en spelplan där manipulativa spelare använder folks godhet för att driva en agenda.
    Och dessa spelare har absolut inga känslor alls.

    Like

Leave a comment



Design a site like this with WordPress.com
Get started