Design a site like this with WordPress.com
Get started

CARL SAGAN: Utsaga om klimatpåverkan inför Kongressen 1985

Den här filmen, som är 17 minuter lång, varav 15 väl är Sagans lott, fick mig att delvis ompröva en den fördomar jag har haft om såväl klimatbluffen som pr Sagan personligen. Jag har alltid haft en mycket positiv inställning till Carl Sagan och har betraktat honom som en sanningssägare och sann vetenskapsman, men här kommer han med den mest skruvade polemik i klimatfrågan, och detta tre år innan klimatbluffen fick sin officiella startpunkt satt av James Hanson i en liknande utfrågning inför den amerikanska Kongressen.

Carl Sagan uttalar sig om saker han inte har en blekaste aning om: ekonomi, sociologi och historia. Han överdriver kraftigt koldioxidens och andra ännu mindre verkningsfulla gasers roll som växthusgas i ett kvalitativt resonemang helt utan hänsyn till storleksordningar och nettoeffekter. Samtidigt flyger han helt snabbt över såväl Milenkoviccyklerna som solen själv, återigen i en helt omotiverad felfokusering. Han undviker att konstatera att vi 1985 (och än i denna dag!) inte kunde förutsäga ens nästa istid eller förklara varför istider uppstår och när. Han påstår att Egypten, inte Spanien som resten av världen hittills har trott, var Roms kornbod! (Möjligheten finns förstås att det är en polemik grundad i pedanteri; Romarna livnärde sig till skillnad från Egypterna inte huvudsakligen på vete, utan på en medelhavsdiet av oliver, fisk, kött, vin och grönsaker, så även om Spanien var den främsta livsmedelsproducenten var den just en kornbod mest i överförd bemärkelse.)

Vi känner precis igen det försåtliga sätt på vilket klimatbluffen sedan 1985 (tydligen) har presenterats och försvarats, hur junk science har presenterats som rimliga grundvalar för genomgripande och destruktiva åtgärder för vilka ingen kritik, ingen opposition tolereras.

Man frågar sig alltså om Carl Sagans misstag var ärliga misstag, och söker då efter en rimlig alternativ motivation, mig faller ingen in, eller om man i vissa kretsar, som utövade stort inflytande på en vetenskapsman som Carl Sagan, redan i mitten på åttiotalet, medan tryckpressarna ännu var varma efter masspublikationen av istidsporr under de senaste årtiondena, redan hade siktet inställt på, och planerna uppgjorda för, ett saftigt klimatbedrägeri.

Other events highlighted include the groundbreaking ceremony in 1985 on WEF’s current headquarter building in Alexandria, Va. WEF archive photo.

Tydligen var 1985 året då WEF grundlade sitt huvudkvarter i USA… — Det gick kanske inte helt utan uppmärksamhet och väckandet av allmänt intresse förbi. Man kan tänka sig att man direkt eller indirekt uppvaktade en naivt upplysningstänkande vetenskapare med stor genomslagskraft som Carl Sagan. Det är förstås ren spekulation, men vi kan konstatera att WEF år 2020 lismande utsträckte sin beundran till Carl Sagans relativistiska vetenskapstro:

The illuminative function of science defines its essential role in society, described beautifully by Carl Sagan in his many works. As an instrument of knowledge, science also has a secondary function as an antidote for fear. “For much of our history, we were so fearful of the outside world, with its unpredictable dangers, that we gladly embraced anything that promised to soften or explain away the terror,” Sagan writes in The Demon-Haunted World: Science as a Candle in the Dark. “Science is an attempt, largely successful, to understand the world, to get a grip on things, to get a hold of ourselves, to steer a safe course.”

WEF: Accurate science communication is key in the fight against COVID-19

Vi ser allt tydligare hur oansvarigt det var av den sanna vetenskapen, naturvetenskapen med sin empiricism och sin rigorösa metod, att acceptera upplysningens Frankensteinsmonster, dess illa sammantråcklade hånkopia, den så kallade humanvetenskapen med dess undantagsregler från både empiri och rigorös metod och framför allt med programmatisk frikoppling inte bara från sanningen som sådan (empiri) och den logiska betraktelsen av den (metod), utan också från hela naturvetenskapen som sådan och dess resultat, som en likställd kollega eller ett jämbördigt komplement. Till och med E. O. Wilson önskade sig efter de hårda angreppen på hans Sociobiology inte humanvetenskapens ovillkorliga anpassning till sanningen, utan en ömsesidig anpassning (»Consilience«) till något förment tredje som därmed måste vara relativism och nihilism, en social sanning utan bindning till sinnevärlden. Hela humanvetenskapen, hela detta vidskeplighetens vidunderstall, måste i stället rivas, brännas och utrotas från jordens yta!

Advertisement

70 responses to “CARL SAGAN: Utsaga om klimatpåverkan inför Kongressen 1985”

 1. Jag glömde visst att påpeka att Carl Sagan angående temerpaturen i Venus’ atmosfär råkade glömma bort att allmänna gaslagen är mycket viktigare än växthuseffekten (förmågan hos vissa gaser att absorbera och återutstråla infrafrött ljus).

  Hela lögnpaketet var alltså på plats redan 1985. Frågan är om det var Carl Sagan som konstruerade det, eller om det var någon annan. (Bertil Bolin?)

  Liked by 2 people

  • Det är en intressant teori att det skulle vara Sagan, en SF-författare kokar ihop denna fantasi.

   Det enda sättet att påverka om man är det för ögonblicket svagare parten är väl inifrån, eller organiskt sprida goda tankar bland sina likar. Vi kunde ju diskutera hur det hänger ihop på riktigt till exempel, så gott vi kan på vår nivå, men skall an få hävstång så är väl vänsterns subversiva metod den bästa, man kan bara påverka inifrån, så i mitt fall skulle det betyda att låtsas köpa hela ESG-agendan och börja jobba med det, för att sedan möjligen kunna placera en sten framför vagnshjulet.

   Liked by 1 person

   • Jag har dock inte lyssnat, det är svårt tycker jag att lyssna när falska koherensnätverk byggs upp, som den där idioten till fysiker jag delade för ett tag sedan.

    Liked by 1 person

 2. En banktjänsteman har tydligen råkat föreslå att kunderna skall använda sanningen om klimatet som utgångspunkt för sina investeringar och därför fått sparken.

  Detta skall för det första säga oss att det inte finns någon faktisk alternativ vetenskap baserad på något annat än godtycklig social konsensus. Utan sanningsundertryckning kan korthuset inte stå, och nya vindar viner ständigt från sanningens håll.

  För det andra måste vi fråga oss, som programledaren Bolt ovan, vad i fridens namn denne banktjänsteman tänke när han sammanställde sitt föredrag. Jag har ju viss erfarenhet av att skriva makten sanningen på näsan, men jag har haft det programmet hela livet och aldrig byggt upp någon socialt konstruerad ställning. Min teori är att han överskattade hur högt han och hans publik hade nått i den nya världsordningens hierarki. För när man ger råd till sådana som Barry och Michael Obama så är det ju tillåtet att hålla sig till sanningen. Det är också så att den politiska grundinställning som väl fullkomligt dominerar i bank- och managerbranschen är den cyniska pragmatismen, som i sig inte kan ge någon ledtråd till när man är cynisk och när man är pragmatisk. Det handlar ju om att bedriva ett dubbelspel, och i själva verket måste det alltid bli en vals på en knivsegg, varifrån man lätt kan falla ned på den ena eller den andra sidan. Vad tror ni?

  Like

  • Jo valsen är spelet, så folk har en knivskarp känsla för konsensus och profit, nästa bonus, och några till möjligen, självklart säger man inte sanningen rakt ut. Att göra det kostade mig min karriär och nästan livet men sparade många miljarder och är en bankskandal som aldrig hände. Det enda minnet av det är ärren och knivarna i ryggen.

   Like

   • Men om känslan är så knivskarp, vad gick då fel i denna persons “känsla”?! Han har ju redan bevisat den genom att komma så långt som har uppenbarligen redan har gjort. Och så sabbar han allt genom att påpeka det uppenbara att man alltid kan vinna mot lögnen genom att hålla sig till sanningen! Varför!?

    Like

    • Undantaget som bekräftar regeln, som jag var, men verkligen märkligt att jobba med ESG för processen, massformeringen, eller än mera antiformeringen som jag tex upplevde på tradinggolvet är ju enormt stark, de luktar på
     dig, och så är det ju säkert bland alla dessa vänster och miljöaktivister också, minsta ord som faller fel så är du dead man walking, så det är verkligen märkligt hur han kunnat nå så långt, min jobbbeskriving var ju på pappret vad jag gjorde, men han agerar ju rakt mot sin explicita jobbeskrivning. På mitt jobb måste vi tro på konsensus om klimatet, det är inskrivet i företagets stadgar.

     Like

  • Strök inledningen eftersom spioner och förrädare har tillgång till bloggen.

   Mp vill göra Kaoz och när Arpi (som ju är klassisk false-flag höger) försynt talar om demografi så väljer Reinfeldts hejduk det till folkmord, mordet är aldrig långt borta för dem, liksom för Erdogancaremm, likt Biden säger de bara sina innersta tankar rakt ut, valfusk, rasism, vapen, mord.

   Det står ju klart att åsiktsmotsättningarna är sådana att man inte kan dela statsbildning med dessa människor, vill Edu vara muslim, ok fint, men inte för mina pengar, i min närhet, fast hycklarsvinen flockas ju till de ställen de säger sig hata, muslimer till väst, vänstern flyttar till kommuner med få invandrare, eller republikanska stater i USA, Obama till de rikaste och vitaste kvarteret i USA, och miljöpartister till kommuner utan vindkraftverk.

   Så US har rätt, det handlar om segregation, för vi vill inte ha med dem att göra men de vill ha allt vi har, de vill stjäla och styra våra liv, det hatar oss men vill styra oss.

   Liked by 2 people

 3. Ja man kan bli mer konkret, jag tror att dessa generella lögner blandat med felfokus inte kan avfärdas med dess motsats, den vetenskapliga metoden, det ärliga rationella samtalet för sanningsökande är ersatt av redan färdiga slutsatser i form av ideologi och social sanning, känsla över förnuft. Det stod några miljöpartister vid gatan här, jag satt och lät tankarna driva till ett samtal, 97% konsensus säger de, om vad säger jag, vilka är de främsta argumenten bland de klokaste? Jag tänkte Salby, Teller, Lindzen, Dyson osv, men det hela är meningslöst som vi väl måste veta efter många års bloggande, det går inte att diskutera med folk i The Matrix, eller oärliga människor, folk som lämnat det kristna sättet att tänka, det är som att diskutera med Olle eller Educaremm, helt meningslöst för att nå sanningen annat än som ett studium av hur matrisen tänker.

  De vill ju göra Kaoz med oss det är vad som blir allt mer öppet, alltmedan vi inte vill ha med dem att göra.

  Liked by 1 person

 4. Jag glömde det konkreta, kommunen skall bygga vallar, men problemet de försöker lösa är att havet stiger, men om det gör det så yttrar det sig här genom stigande grundvatten vilket vallarna ändå inte stoppar.

  Like

  • Vet ej, det är hur som helst svårt att tro att det bara blev så här, men när jag ser hur folk i min närhet bara överger att själva tänka och bara ansluter sig till detta något som folk verkar känna på sig är det socialt rätta så kan det nog ändå vara så, fiskstimmet, massformering, och avsaknaden hos de flesta av ankare i form
   av tro och/eller sanningsreligion som väl
   vi här följer, folk * måste följa ett moraliskt paradigm* och sanningen som sådan är för svår, det kräver askes i ärlighet som mycket få besitter så då hade man religion och det stoppade de onda aktivistiska minoriteternas diktatur, som vi idag lever med. Är det inte så, de som styr oss förstår hur man skall erövra och massformera vad folk uppfattar som gott.

   Liked by 1 person

  • Gissningsvis fanns starka incitament. Det nog kan ha handlat både om piska och morot.

   Like

  • Det kanske var en sån däringa Doppeltganger, med en ödla inuti. Såna har man ju hört talas om. Förmodligen är regeringen fullsmockad av såna kallblodiga typer.

   Liked by 1 person

 5. https://www.rferl.org/a/russia-putin-analysis-ukraine-inozemtsev-collective-guilt/31859680.html

  Här är en intressant intervju med en senior rysk analytiker. Ämnet är Ryssland nu och i framtiden. Intervjun är lång men är väl värd att läsa och begrunda.
  I korthet ser det dystert ut för Ryssland. I kriget mot Ukraina finns ingen holistisk vinnare men väl en militär vinnare och det är Ryssland. Förmodligen i det läge som gäller nu så kommer Putin att nöja sig med östra och sydöstra Ukraina och dra en röd linje på kartan väster om Donbass . Det suger för mycket att ta hela svartahavskusten samt Transnistrien och Moldavien också. Men det är ju inte omöjligt att han bombar sönder Odessa också för att sätta ytterligare tryck på Ukraina.
  Väster om denna linje får bli ett stympat Ukraina vars regering med folkets stöd kommer direkt att ansöka om medlemskap i EU vilket kommer att ta väldigt lång tid för att godkännas samt medlemskap i NATO vilket kommer att gå fort. Putin har då uppnått något som han primärt inte ville nämligen att få NATO inpå knutarna.
  Diktatorn Vladimir Putin kommer att gå till de ryska historieböckerna som en president som berikade sig materiellt, som städade upp efter kommunismens fall, som återtog Krim och östra Ukraina och som åstadkom Rysslands förfall. Det kommer nämligen att bli enorma interna problem i landet efter Putin och landet kommer förmodligen och gå tillbaka i tiden som under kommunismen. Alltså isolation. De skarpa och kompetenta hjärnorna kommer att fly landet. Ett krossat Ryssland blir kvar.

  Liked by 1 person

 6. Klimatgalenskapen verkar användas för att vi (inte oligarker och de högsta hönsen som passande brukar betecknas med pronomenet “hen”) ska leva så fattigt och enkelt som möjligt.

  Det går ju som hand i handske med att de plundrat och plundrar oss i så stor omfattning och i så rasande tempo med sitt valutafinansiella system.

  Like

  • Hen-pronomenet är dessutom nästan en profetia om tjära och fjädrar som komma skall. Det klär dem.

   Like

   • Som jag minns det har väl bl.a Lars Bern pekat ut att klimatskrämsel, och liknande, pågått sedan långt tillbaka. På 70-talet var man rädd för nedkylning istället för uppvärmning har jag för mig.

    Man har givetvis länge känt till att det valutafinansiella systemet kommer att flytta över all makt till oligarkerna och att man därför bl.a måste indoktrinera folk med sådant som klimatalarmism för att de ska vänja sig med att leva fattigt.

    Det handlar antagligen om långsiktig planering, helt enkelt.

    Like

    • Jag tror att man gör sanningen en otjänst genom att passa in allt i en obevisad theory of everything, det är mycket lätt att avfärda för Makten, “foliehatt”.

     Liked by 1 person

     • Det är så otroligt bekvämt att sopa potentiella falsifieringar under mattan med ett slött: Det gjordes i hemlighet, därför kan jag inte förklara det, men jag kan förklara det i alla fall: Det gjordes i hemlighet.”

      Jag vill nästan gå så långt som att säga att detta är precis det som förklarar att folk “vill ha det så här”. Man behöver bara ersätta “i hemlighet” med “för det allmänna bästa”. Det är en förtäckt auktoritetstro — en snuttefilt. För att man inte tillbedjer Herren?

      Like

      • “För att man inte tillbedjer Herren?”

       Då måste det vara någon annans snuttefilt eftersom jag ju gör det, tillbedjer herren. Undrar vems?…

       Liked by 1 person

     • Ja, man bör avväga när och var man för fram sådana perspektiv. Det kan annars ge dem ammunition i onödan. Men i sammanhang där risken är liten (t.ex när de flesta är anonyma) samt folk är mer öppna och kan tänka självständigt är det värdefullt att föra fram rimliga hypoteser för att gemensamt komma närmare sanningen.

      Sedan behöver man inte provokativt hävda hypotesen tvärsäkert som jag gjorde (så säker som det lät är jag egentligen inte). Men det kan vara lite kul eftersom det ökar chansen att någon tar upp tråden.

      Like

  • Tesla utsparkat ur S&P500 ESG index pga “wider ESG concerns”, dvs Musk faller inte in i vänsteränglakören, aktien faller med 26%, det är helt exakt som sägs vänsterns redskap för att ta över företagen, och det vi väl ser är att företagen inte styrs av dess ägare, utan agenter till dessa ägare, som på toppen är Larry Fink, och längre ner opportunistiska chefer och CEOs, ägarna, dvs den typiska småspararen, har reducerats till samma status som en skattebetalare.

   Liked by 1 person

  • Vi borde tala mer om flodrisken. Vi häller ut massor av vatten i våra floder varje dag. Våra kroppar producerar vatten. Hur stort är ditt hydrogenavtryck? Hydrogen och andra blöta vätskor är försmutsning! Om man räknar på hur mycket vatten som världens floder släpper ut i världshaven kan man räkna ut havsytans höjning precis. Stoppa fuktighetsförändringen nu! Vi är på väg mot en väldigt fuktig värld! Vi måste vidtaga åtgärder!

   Liked by 3 people

 7. oooch jag hatar detta formatet. Öppet för spioner men uselt format ändå. Är det inte bättre med en gentlemens club med bra konjak och jordnötter på golvet? Vad är poängen med en klubb om man inte kan utesluta batikhäxor som vill ligga savlöst med muslimer, som vi barmhärtighetsdödat förr?

  Jag skulle till och med ge mig tillkänna för det.

  Liked by 1 person

 8. Saken är ju den, lyssna, detta är vad allt handlar om, att jag gillade livet, jag var smart, jag gillade att klura ut lösningar, hur mäter man temperaturer när det är 3000C, på Kurs med Kurt, eller mäter när någon kör in en atomladdning vid en säkerhetsgrind, eller klurar ut hur man optimalt kan portionera ut oundvikliga kreditförluster?

  Nå men nu inser man att man jobbat för allt vad man hatar, vänstersvin, muslimhoror, parasiter, batikluder, allt man hatar, knarklangare är typ gräddan av
  slöddret man jobbar för. Vissa tror att detta är normalt, de förstår inte att jag slagit ihjäl A, B, C och E.. om det varit möjligt. Vi är intvingade i samvaro med de som förtjänar att dö.

  En kompis till mig, en robust kille, de bröt armen på en kille med pistol lumpen på fyllan. Nå han fick jobb för en bög i en saluhall, han är inte så smart och fattade inte detta, och blev ..

  Vissa bör dö.

  Liked by 1 person

 9. MARKÖRER

  Människor som är framgångsrika – åtminstone ytligt sett
  – finns där en minsta gemensam nämnare?

  Nu talar jag förstås inte om dom, som fötts in i en ”dynasti”.
  Utan mer av ”self mades”.

  Ofta koncentrerar man sig då på ett par, tre saker. Och driver
  det proffsigt. Ofta på bekostnad av privatlivet.

  Nyligen skadade jag vänster höft (ingen kirurgi, tack!).
  Och jag har då aldrig tidigare tänkt på hur dåliga vägarna
  och gatorna är i Sverige.

  På U-landsnivå, snart! En MARKÖR i Sverige….

  Kanske lite som J. Peterson’s ”Bädda sängen” till att börja med.

  Liked by 2 people

 10. Vi ser farsen spinna på, Apvirus, klimat och harmagedon,
  Alla ledare eldar på både i stort och smått, utspelen haglar. “Ät Insekter” handla klimatsmart, vegetariskt är bäst för miljön.
  WEF i Davos frossade i delikatesser, det är beviset.
  Dom hatar oss och ska krossa oss till vilket pris som helst.
  Nazisterna var ärliga hedersknyfflar i jämförelse, om ni frågar mig.
  Klimatprylen är en del av agendan!

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: